zizo.se

Blog about Fashion, Beauty, Fitness, Personal stuff, Makeup and more!

10 anledningar till varför jag vill bli rawfoodist!!!

Allmänt, Fitness, Personligt 10 anledningar, erfarenhet, frukt, grönt, rawfood, vegan, vegetarian Permalink0
Shooo på er! Nu är det så att jag har vart vegetarian sedan födseln och det blir alltså 25 år. Jag har strikt hållt min vegetariska kosthållning hela mitt liv. Jag gick över till vegansk livsstil och sedan till raw foods livsstil som varade i någon och en halv termin runt år 2013. And let me tell you babes!!!! Det var den bästa perioden i mitt liv!!!! Här tänkte jag bara dela med er 10 anledningar till varför jag anser raw foods med mycket frukt och grönt is the way to go!!!!
(detta är endast mina åsikter som kommit från erfarenhet och jag är ingen läkare/expert) Detta är inget jag rekommenderar då jag tror man bör vara påläst för att  göra detta på egen hand eller ta hjälp av egen dietist.
För er som inte vet så innebär raw food livstil att man lever på rå föda. För vissa så som för mig ligger fokus på mycket frukt och grönt.
 
1 Energi - då frukter har mer (men nyttiga kolhydrater) ger det kroppen bra energi.
 
 
2 Bra vätskebalans - frukter och grönsaker inehåller bland det hällsosammaste vatten vilket vår kropp absolut behöver. Kaffe och kola är väll a hge pick me up men det är vätskedrivande och kan göra oss uttorkade.
 
 
3 Starkt immunförsvar - grönsaker och frukter har många nyttigheter i sig som är super bra för immunförsvaret. Man slipper bli sjuk när immunförsvaret är stark.
 
 
4 Stoppar söt sug - Naturligt älskar vi sötsaker och när ma undviker det slutar det alltid med att man stoppar i sig en massa skräpmat. Vitt socker är ju inte nyttigt men socker som finns i frukt är både gott och bra för kroppen. Får man i sig tillräckligt så slipper man få ett sug sen.
 
 
5 Bättre hår - tack vare alla vitaminer och all vattén som finns i frukt och gr´önt blir håret friskare och bättre på alla sätt.
 
 
6 Föryngrad och finnfri hud - ja huden blir också friskare av all näring som finns i fruk och grönt.
 
 
7 Bättre fokus, klart tänkande och glädje - vår hjärna behöver glukos vilket finns i frukter. Detta gör att man kan fokusera sig bättre och tänka mer klart. Bananer gör en glad? Jag har aldrig sett en ledsen apa!
 
 
8 Mätt och belåen - vatten, socker och fibrer är vad kroppen behöver.   Alltså kan man bli mätt på det!
 
 
9  Rensning - grönt och frukt hjälpr kroppen att rensa kroppen från alla gifter man har fått i sig genom åren.
 
 
10 God egen lukt - asså en gång åt jag upp en hel ananas och jag började lukta frukt på kroppen! hahaha.Jag svär jag luktade annanas och jag märkte det på ballet lektionen när jag tränade och svettades.
 
 
 
 
Till top